Effectief gebruik van zwavelzuur als afvoerreiniger & riool ontstopper?

Effectief gebruik van zwavelzuur als afvoerreiniger & riool ontstopper?

De op één na veiligste manier om verstopte afvoeren te ontstoppen, is door een zuiger te gebruiken. Het is echter een  beperkte mogelijkheid in zijn functies en lost alleen lichte klompen vuil op. Ernstige klompen vuil hebben iets sterkers nodig.

Een afvoervijzel/slang is het op twee na veiligste hulpmiddel om te gebruiken bij het ontstoppen van afvoeren. Het werkt door de klomp fysiek af te breken of door hem vast te haken en eruit te trekken.

De meest effectieve manier is een zwavelzuur ontstopper, zo als Drain Special van Bio Espe te gebruiken. Deze brengt geen enkele schade aan lood, metalen, pvc of septische putten toe, maar lost zaken als vetten, haar, etensresten, koffiedik, luiers, maandverband, toiletpapier en ontlasting volledig op. Drain Special werkt op koud water en daardoor ook diep in de leiding! Zwavelzuur ontstoppers worden hoofdzakelijk door loodgieters, onderhoudsbedrijven, klusbedrijven, horeca gebruikt als direct probleemoplosser voor een verstopte afvoer.

Langzaam lopende afvoer

Een combinatie van zuiveringszout en azijn is een andere effectieve en septische veilige methode om afvoerklompen af ​​te breken. Als dit niet lukt, kunt u altijd de leidingen loskoppelen en de verstopping fysiek verwijderen.

Maar wat gebeurt er als u alles tevergeefs heeft geprobeerd of u gewoon snel uw riool wilt ontstoppen? Een zure afvoerreiniger is het antwoord.

Zwavelzuur en zoutzuur zijn de 2 zuren die loodgieters en huiseigenaren het meest gebruiken om afvoeren te ontstoppen. Hoewel zoutzuur de sterkste is tussen de 2 is zwavelzuur de meest effectieve.

Om een ​​afvoer te ontstoppen met zwavelzuur giet je langzaam 200 ml in een langzaam lopende afvoer of 500 ml in een ernstig verstopte afvoer. Zet na 10 seconden het koude water aan om te controleren of de afvoer ontstopt is. Zo niet voeg dan meer van het middel toe.

Zwavelzuur ontstoppers kunt u gemakkelijk online bestellen bij Bio-Espe.nl. Merkproducten zoals Drain special zijn speciaal gemaakt voor professionals.

Zwavelzuur is zeer effectief bij het ontstoppen van aangeladen afvoeren. Het reageert op de klomp vuil en breekt deze af in kleinere stukjes die gemakkelijk door de leiding kunnen stromen. Bij de reactie wordt de temperatuur niet hoger dan 80 graden. Een PVC buis kan maximaal 130 graden verdragen.

Het voordeel van het gebruik van zwavelzuur als afvoerreiniger is dat het verstoppingen zeer snel (meestal binnen enkele seconden) afbreekt. Bij zware verstoppingen kan het afbreken van een verstopping echter langer duren.

Veiligheidsmaatregelen bij het gebruik van zwavelzuur als afvoerreiniger

Wanneer zwavelzuur in de afvoer wordt gegoten reageert het snel met de verstopping en daarbij kunnen gassen worden gevormd en vrijkomen. Adem deze gassen niet in! Afhankelijk van de type verstopping kunnen deze gassen giftig zijn. Het is verstandig om ervoor te zorgen dat de ruimte goed wordt geventileerd.

Het is ook belangrijk om ervoor zorg te dragen dat u het zuur langzaam uitgiet. Dat houdt de geproduceerde warmte op een laag niveau en vermijdt tegelijkertijd sputteren.

Hoe zwavelzuur te gebruiken om een ​​afvoer schoon te maken/te reinigen?

Wij raden aan om een ​​veiligheidsbril en rubberen handschoenen te dragen bij het gebruik van zwavelzuur om een ​​afvoer te reinigen. Vermijd ook het gebruik van zwavelzuur ontstopper als u een andere chemische stof heeft gebruikt om de verstopping te verwijderen.

De 2 chemicaliën kunnen reageren en giftige dampen produceren.

Share this post