HOE COMMERCIËLE KEUKENAPPARATUUR SCHOON TE MAKEN?

HOE COMMERCIËLE KEUKENAPPARATUUR SCHOON TE MAKEN?

HOE COMMERCIËLE KEUKENAPPARATUUR SCHOON TE MAKEN?

Wanneer u een restaurant of een ander type commerciële keuken runt, hangt de veiligheid en gezondheid van uw klanten af ​​van hygiëne. Daarom is het belangrijk om zoveel mogelijk bacteriën en vuil te verwijderen.

De beste ervaringen voor commerciële schoonmaak omvatten het opstellen van richtlijnen voor het reinigen van uw restaurant en restaurantapparatuur, evenals voor het trainen van werknemers in het reinigen en ontsmetten van keukengereedschap en -apparatuur. Het management moet zich ook bezighouden met de uitvoering door een dagelijks, wekelijks en maandelijks schoonmaakschema voor commerciële keukens op te stellen.

Vraagt ​​u zich af waar u moet beginnen als het gaat om de vraag hoe u de keuken van een restaurant schoonmaakt? Zeg vaarwel tegen uw vuile restaurantkeuken en hallo tegen een sprankelend schone operatie met deze reinigingsprocedures voor restaurants en onderhoudstips voor commerciële keukens.

HET REINIGEN EN ONDERHOUDEN VAN VETAFVALLEN, INCEPTOREN EN KEUKENUITLAATSYSTEMEN

Om ervoor te zorgen dat alles soepel blijft lopen, moeten de vetafscheiders en leidingen onder de gootsteen minstens elke week worden schoongemaakt. Hiervoor gebruikt u een professioneel product en niet een standaard HG product of ander supermarkt poetsmiddel. Routinematige reiniging voorkomt verstopping van de rioolleiding. Als vetmachines meer dan 50 procent vol zijn wanneer ze wekelijks worden schoongemaakt, moet de reinigingsfrequentie worden verhoogd voor veiligheid en hygiëne. Als de rioolleiding terugloopt naar de commerciële vestiging, kan dit een aanzienlijk gevaar voor de gezondheid opleveren. Regelmatige reiniging met reinigingsapparatuur voor vetafscheiders voorkomt niet alleen vetverstoppingen, maar vermindert ook de kosten op andere manieren, waaronder het minimaliseren van reparatiekosten en het besparen van water.

De filters van het uitlaatsysteem van de keuken moeten ook regelmatig worden schoongemaakt. Dit voorkomt dat vet en olie ontsnappen en in het regenafvoersysteem terechtkomt en is tegelijkertijd een belangrijke voorzorgsmaatregel tegen keukenbranden.

HOE MAAK JE ROESTVRIJSTALEN RESTAURANTAPPARATUUR SCHOON?

Roestvrij staal is het voorkeursmateriaal in de meeste commerciële keukenapparatuur. Dit is niet alleen voor de esthetiek: sommige soorten roestvrij staal zijn bacteriebestendig.

Om uw roestvrijstalen commerciële keukengereedschap en -apparatuur in topconditie te houden, gebruikt u een natte doek en Inox rvs polisher om schoon te maken en af ​​te vegen in de richting van de afwerking.

Als afwasmiddel en water niet voldoende zijn, zoals in het geval van aangekoekt vet, gebruik dan zuiveringszout of een in de handel verkrijgbare crèmereiniger. Spoel het oppervlak af en droog het onmiddellijk na het reinigen om vervuiling te voorkomen.

HOE MAAK JE VETTE COMMERCILE KEUKENVLOEREN SCHOON

Gezien de drukte van de typische commerciële keuken, zijn vuile vloeren gebruikelijk in restaurants. Gedropt voedsel kan als kleine druppeltjes ziektekiemen in de lucht veroorzaken en de kwaliteit van het voedsel nadelig beïnvloeden. Schoenen van medewerkers kunnen vuil opsporen in inloopvriezers, inloopkoelkasten en voedselbereidingsruimten, waardoor kruisbesmetting ontstaat. De afhaalmaaltijd? Vuile commerciële keukenvloeren zijn niet alleen een struikel- en valgevaar, ze vormen ook een bedreiging voor de volksgezondheid, omdat ze organismen kunnen herbergen die door voedsel overgedragen ziekten veroorzaken. Helaas kan dweilen onvoldoende zijn.

Dus wat werkt als het gaat om de vraag hoe je een vette keukenvloer van een restaurant schoonmaakt? We raden een vloerreinigingssysteem aan dat de vloer schrobt en alle vuile vloeistof opzuigt in een vuilwatertank. Hoewel dit misschien een onnodige uitgave lijkt in vergelijking met een dweil, is het een investering in het algehele welzijn van de keuken van uw restaurant. Een industriële keukenontvetter als Bio Espe Pomelo is een van de schoonmaakproducten voor commerciële keukens die kunnen helpen bij het verwijderen van vet van keukenvloeren.

Een extra tip? Bewaar het schoonmaken van de vloeren voor het laatst om te voorkomen dat u het werk opnieuw moet doen vanwege vuil dat van andere oppervlakken valt terwijl u ze schoonmaakt.

HOE EEN OVEN TE REINIGEN

Waarom wachten tot je oven rookt om hem schoon te maken? Het schoonmaken van een commerciële oven staat misschien niet bovenaan iemands lijst met favoriete dingen om te doen, maar de waarheid is dat regelmatig schoonmaken de taak aanzienlijk beheersbaarder maakt. De handleiding van de fabrikant van uw oven moet informatie bevatten over de beste werkwijzen voor het reinigen van uw oven. Denk aan het openen van een raam of het inschakelen van de afzuigkap; het afdekken van de vloer onder en rond de ovendeur; het verwijderen van ovenroosters voor apart weken/reinigen; en het gebruik van een stomp voorwerp, zoals een lepel, om voedselresten los te maken zonder het oppervlak van de oven te beschadigen.

Het hebben van de juiste schoonmaakbenodigdheden – zorg ervoor dat ze door de fabrikant zijn goedgekeurd – is ook van belang, de Grill special Gel van Bio Espe is goedgekeurd voor elke oven! Aangekoekte vlekken zijn geen partij voor professionele keukenreinigingsproducten, terwijl handschoenen uw huid beschermen tegen blootstelling aan agressieve, potentieel giftige chemicaliën. Microvezeldoeken zijn ook effectieve ovenreinigingstools omdat ze geen ontvlambare vezels achterlaten.

Last van een bijzonder rommelige oven en weinig tijd? Als u het ovenreinigingsproduct een nacht laat staan, kan dit een deel van het schrobben uit de vergelijking halen.

WEKELIJKSE, MAANDELIJKSE EN JAARLIJKS RESTAURANT KEUKENREINIGINGSTAKEN

Naast dagelijkse schoonmaaktaken zijn ook wekelijkse, maandelijkse en jaarlijkse schoonmaakprocedures voor commerciële keukens noodzakelijk.

Share this post