Riool reinigen voorkomt verstopping

Riool reinigen voorkomt verstopping

Het reinigen van de afvoer is een essentieel onderdeel van het onderhouden van een werkend sanitair systeem. Maar hoe weet u wanneer het tijd is om uw riolering te reinigen? Blijf lezen voor de meest voorkomende tekenen dat u afvoerleidingen moet reinigen en lees hoe u uzelf hoge kosten voor een loofgieter kunt besparen!

De belangrijkste tekenen dat uw afvoeren moeten worden schoongemaakt, zijn:

  • Ze zijn traag: langzaam lopende gootstenen zijn een belangrijk teken dat u te maken heeft met een verstopping. Als meer dan één armatuur langzaam werkt, is er waarschijnlijk ook een grote verstopping in uw rioolleiding. Om te proberen deze verstoppingen zelf weg te spoelen, kunt u een mengsel van heet water en een mild schoonmaakmiddel, azijn of zuiveringszout gebruiken. Lukt dit niet, schakel dan geen loodgieter in voor professionele afvoerreiniging, maar bekijk onze productvideo hier. Wij beiden een oplossing die u altijd in huis kunt hebben, waardoor uw bedrijf nooit met problemen als een verstopte wc of wastafel hoeft te zitten, maar u het direct zelf kunt oplossing in enkele minuten!
    Daarbij bespaard u hoge kosten, ons product heeft zich al terug verdiend als u de voorrijdkosten van een loodgieter zou moeten voldoen.
  • Je armaturen blijven achteruit gaan: water zou maar één kant op door je toiletten en gootstenen moeten gaan, maar als je merkt dat het de tegenovergestelde kant op gaat door je leidingen, is dit een bijna trefzeker teken dat er iets is dat je afvoer blokkeert. Wanneer armaturen een back-up krijgen, morsen ze vaak afvalwater, wat erg giftig is. Als dit u overkomt, zet dan onze ontstopper in om alle problemen direct ter plekke te verhelpen.
  • Iets ruikt vies: Terugkomend op het hierboven genoemde rioolprobleem, als u iets vies ruikt in de buurt van uw riolering, kan dit komen door een crash in de rioolleiding, waardoor giftige gassen door scheuren kunnen vrijkomen. Gelukkig lost onze Drain special alle organische zaken op uit uw riool, dit zonder lood, koper, rubber of pvc aan te tasten.

De ontstopper is 2x zwaarder dan water waardoor het altijd tot aan de ontstopping zal zakken en daar alle zaken direct geheel zal oplossen. Hierbij vindt een reactie plaats die een maximale temperatuur van 80 graden veroorzaakt. Wanneer u de ontstopper preventief gebruikt dan zal deze een beschermende laag in uw riool en afvoerbuizen achterlaten waardoor vetten en andere hardnekkige zaken die op lange termijn uw riool kunnen vernauwen en uiteindelijk verstoppen zich niet zullen kunnen hechten en voorkomt u een verstopping in de toekomst.

Share this post